hell-er vzw

hell_er-2

hell-er gelooft in de mogelijkheid van kunst om een bijdrage te leveren aan een humaner detentie en interneringsbeleid, waarin expressie, cultuur (participatie) & sociale relaties centraal staan.

hell-er onderzoekt de mogelijkheden van audio/ radio op de grens van journalistiek, theater, klank-kunst en human interest.

hell-er faciliteert vertel-kunst en beeldende projecten i.s.m professionele kunstenaars.

hell-er heeft oor voor het ongehoorde en het niet-vertelde, en wil dit exploreren en delen in het kunstenveld en de maatschappij.

hell-er is geïnteresseerd in kunst maken van en met mensen en niet voor of over mensen.

hell-er werkt vanuit een professionele artistieke ambitie en expertise maar schuwt niet het werken in, met en vanuit de marge van de maatschappij – hell-er vzw beschikt daarbij over een therapeutische methodiek en kennis.

hell-er produceert i.s.m het zorgteam van vleugel F (psychiatrische afdeling) van de gevangenis van Antwerpen Radio Begijnenstraat – een reeks doe-het-zelf-uitzendingen van en met (psychisch zieke) daders.

hell-er produceert Radio Begijnenstraat EXP. – een open audio atelier in kunstencentrum Kavka voor allen die (nog) niet (meer) in de gevangenis verblijven en parallel met vleugel F willen werken aan Radio Begijnenstraat.

hell-er produceert i.s.m. de kunstenaar Gerard Herman kunstbak – een reeks beeldende ateliers op vleugel F gevangenis Antwerpen die regelmatig resulteert in publicaties.

hell-er produceert een maandelijks FM programma op Radio Centraal: elke eerste woensdag van de maand tussen 16-17 uur brengen wij een ongehoorde waaier van radioverhalen, stemmen, montage/constructie en klanken van Radio Begijnenstraat.

 

Ondernemingsnummer hell-er vzw:
0660.941.370
Rekeningnummer
BE87 3630 4285 0394
BIC : BBRUBEBB