hell-er vzw

De participatieve kunstprojecten van hell-er worden momenteel gesubsidieerd door De Vlaamse Overheid
Vlaanderen_Verbeelding werkt Vlaamse Overheid - De Maakbare Mens
Ondernemingsnummer: 0660.941.370
Rekeningnummer: BE87 3630 4285 0394 // BBRUBEBB

hell-er faciliteert en produceert structurele kunstprojecten op vleugel F van de gevangenis van Antwerpen en werkt hiervoor samen met professionele kunstenaars en het zorgteam:

  • Radio Begijnenstraat – een podcast reeks doe-het-zelf-uitzendingen van en met (psychisch zieke) daders op vleugel F van de gevangenis van Antwerpen.
  • Radio Merksplas – een podcast reeks doe-het-zelf-uitzendingen van en met (psychisch zieke) daders in de gevangenis van Merksplas, 1 keer per jaar voor een periode van 6 weken.
  • Een maandelijks FM programma op Radio Centraal – elke eerste woensdag van de maand tussen 16-17 uur brengen wij een ongehoorde waaier van radioverhalen, stemmen, montage/constructie en klanken vanuit onze radio werking op 106.7 FM.
  • Kunstbak – een reeks beeldende ateliers op vleugel F van de gevangenis van Antwerpen met regelmatige publicaties.

hell-er gelooft in de mogelijkheid van kunst om een bijdrage te leveren aan een humaner detentie en interneringsbeleid, waarin expressie, cultuur (participatie) & sociale relaties centraal staan.

hell-er wil kunst maken van en met mensen en niet voor of over mensen.

hell-er werkt vanuit een professionele artistieke ambitie en expertise maar schuwt niet het werken in, met en vanuit de marge van de maatschappij – hell-er beschikt daarbij over een therapeutische methodiek en kennis.