wie is wie

Katrin Lohmann is actrice (o.a. NTG/ Luk Perceval, Troubleyn, Theater Zuidpool, Liesa Van der Aa), dramatherapeute en cliënt-gericht psychotherapeute (EFT) en werkt als actrice, muzikante, maakster en vertaalster van toneelteksten.
Ze is als drama- en psychotherapeute verbonden aan het zorgteam op vleugel F in de gevangenis van Antwerpen en heeft ook een eigen praktijk. Als artistiek coördinator van Radio Begijnenstraat doet zij (eind) regie, interviews, (eind) montage, communicatie en redactie en zit in het dagelijks bestuur van hell-er vzw waar ze ook verantwoordelijk is voor de artistieke en zakelijke leiding.

Nelle Van Damme is klinisch psychologe / psychoanalytisch psychotherapeute en werkt voltijds binnen het zorgteam op vleugel F in de gevangenis van Antwerpen. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk in Gent.
Nelle schrijft (luister-aars &  De noodzaak) en publiceert geregeld voor en over de kunstprojecten van hell-er, verder doet zij communicatie en redactie voor Radio Begijnenstraat en zit in het dagelijks bestuur van hell-er vzw.

Sammy Dieudonné  heeft als beeldend en sound-kunstenaar een unieke stem die hij structureel laat horen binnen onze producties. Met een grote liefde voor experimental sequencing & ej-mixing creëert hij onder het synoniem tram6o4 en onder de projectnaam akkaf scene regelmatig jingles, covers en soundscapes voor Radio Begijnenstraat. Daarnaast ontwierp hij ook enkele flyers en posters voor hell-er en publiceerden we delen van zijn werk via ons kunstbak atelier. Volg zijn werk via www.tram6o4.bandcamp.com of via gekende kanalen als Spotify en Deezer.

Gerard Herman is een Belgische kunstenaar die op vele vlakken thuis is: performance, audio, tekenen, schrijven – zoals ook blijkt uit de ondertussen ongeveer dertig publicaties die hij op zijn naam heeft. Speels transformeert hij het alledaagse tot poëzie met een ironische of surreële twist. Voor hell-er organiseert hij beeldend ateliers op vleugel F die regelmatig resulteren in publicaties zoals ‘de krant bij Radio Begijnenstraat’ & onze ‘postkaarten’.

Wederik De Backer is een getalenteerde radio maker die in de smaak van hell-er en de internationale prijzen valt. Als project medewerker realiseerde hij in 2018 ism vleugel F audioverhalen voor Radio Begijnenstraat, verder het portret Purple Rain en de docu Sonny. In 2019 werkte hij samen met Lucas Derycke aan een RB uitzending in de gevangenis van Merksplas waar hij in 2020 samen met Katrin tijdens de Corona lockdown de documentaire maakte locked-up in lockdown. Ook in 2021 verblijdt hij Radio Begijnenstraat weer op vleugel f ter vervanging van Katrin.

Raad van bestuur hell-er vzw: actrice & muzikante Liesa Van der Aa, acteur, theatermaker & regisseur Peter Seynaeve, grafisch kunstenaar Tim Bruggeman, criminoloog, seksuoloog, systeemtherapeut en (forensisch) groepstherapeut Els Van Daele

Lio Merckx behaalde een master radio aan het Ritcs in Brussel en deed in 2020 haar stage bij Radio Begijnenstraat – ze verzorgde opnames, interviews en montages voor de uitzending Freaks from desire. Volg haar audio werk via deze link

Marlies van de Walle deed haar stage op vleugel F van de gevangenis Antwerpen en is ondertussen afgestudeerd als klinisch psychologe. Ze werkt als projectmedewerkster bij het centrum ter preventie van zelfdoding en was jarenlang co-begeleidster van de externe ateliers van Radio Begijnenstraat EXP. in Kavka.

Corinne Heyrman deed in 2016 in het kader van haar studie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen  stage bij Radio Begijnenstraat en werkte nadien t/m 2017 als artistiek project medewerker voor het project. Ze deed regie, interviews en montage.